Ylävalikko

Lomaviikoilla tapahtuu

LOMAPIRTIN LOMATEEMAT KEVÄÄLLÄ 2017

Hakuaika marraskuussa 2016

LAPSIPERHEIDEN HIIHTOLOMAT  20.2-25.2,  27.2-4.3,  6.3-11.3

Lomapirtin lapsiperhelomat ovat kuin käynti Pieksämäen mummolassa: metsäluonto on lähellä, hiihtoladut lähtevät pihan laidasta ja löylyjen välissä voi käydä hangessa pyörimässä. Vangasjärvellä voi myös pilkkiä ja kiitää napakelkan kyydissä.  Hiihtolomalla lumi ja jää innostavat myös jääteosten taiimg_0115teiluun ja lumenveistoon, välillä taas sukelletaan satujen ja tarinoiden maailmaan. Hauskimmat jutut kerrotaan nuotion äärellä, itse paistettua tikkupullaa syödessä. Hiihtolomalla on pienimmille lapsilomailijoille, eli 3-6 -vuotiaille, myös lastenhoitoa tarjolla.

LAPSIPERHEIDEN PÄÄSIÄISLOMA 13.4-18.4.  
Lomapirtin pääsiäislomalla silitellään pajunkissojen pehmeää turkkia. Muutkin suloiset pääsiäisen lähettiläät, tiput ja puput, näkyvät askarteluissa ja tarinatuokioissa. Lähimetsässä käydään seikkailuretkillä ja bongaillaan ensimmäisiä kevään merkkejä, pulputtavia puroja ja muuttolintuja. Eväsretki laavulle tuo punan poskiin ja retkitunnelma syntyy helposti Lomapirtin grillikodallakin, jossa voi paistaa iltapalaksi rapeaa tikkupullaa tai nuotiomakkaraa.

 

HYVÄNMIELEN LOMAT  13.3-18.3,  20.3-25.3
Nämä lomaviikot on suunniteltu irtiotoksi arjesta, mutta myös tuomaan ideoita arjen haasteisiin. Hyvänmielen lomilla käydään läpi hyvän olon aakkosia; liikunnan, ravinnon ja levon merkitystä hyvinvoinnille. Kokeilemme rentoutumistekniikoita, opettelemme päästämään irti turhasta stressistä ja etsimme ilon lähteitä lomaryhmän yhteisissä toimintatuokioissa. Yhdessä myös tanssitaan, pelataan ja liikutaan. Tältä lomalta on kotiinviemisinä hyvä mieli!Lumikello

LUUSTOLOMAT  24.4-29.4, 1.5-6.5
Lomapirtin luustolomilla ravitaan monipuolisesti sekä mieltä että kehoa. Lomaviikon ateriat on suunniteltu erityisesti luusto-teema huomioon ottaen ja niistä saat ideoita myös kotiruokailuun. Yhteisessä kokkaustuokiossa tutustutaan hyvinvointia tukeviin ruoka-aineksiin ja luonnosta löytyviin superruokiin. Luustoloman liikunta on kaikille sopivaa, tasapainoa ja joustavuutta lisäävää liikuntaa, kuten tuolijumppaa ja pehmeää voimistelua. Lähimetsän polut ja Vangasjärven alati muuttuva järvimaisema tarjoavat virkistävän ympäristön hieman pidemmillekin kävelyretkille.img_0285

MUISTILOMAT 8.5-13.5, 15.5-20.5, 22.5-27.5 
Tule Lomapirtin lomalle ja tee samalla hyvää muistillesi! Muistilomilla unohdetaan stressi ja annetaan aivoille sopivasti haastetta. Pelit ja visat kuuluvat ohjelmaan, samoin kehon huoltaminen ja helliminen. Opimme myös ravinnon merkityksestä muistille ja kokeilemme kokkailua suomalaisista voimaruuista ja villiyrteistä. Kaiken kruunaa Lomapirttiä ympäröivä järviluonto, joka tekee hyvää sekä keholle että mielelle.