Ylävalikko

Yhdistys

Lomapirtin kannatusyhdistys

Lomapirttiä ylläpitää poliittisesti sitoutumaton Lomapirtin kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen toiminta on yleishyödyllistä ja kaikille avointa.

Nykyisen lomakoti Lomapirtin toiminnan juuret ovat vuonna 1958 Pieksämäellä perustetun Keski-Savon Äitien Lomahuolto ry:n järjestämissä 10 vuorokauden lomissa. Tuolloin lomavuoroja oli vain muutama vuodessa ja lomaohjaus hoidettiin vapaaehtoistyönä.

Ajan kuluessa lomatoiminta laajeni vähävaraisten äitien lomista koko perheen ja erilaisten eritysryhmien lomatoiminnaksi. 1980-luvun alussa Keski-Savon Äitien Lomahuolto vaihtoi nimensä Lomapirtin kannatusyhdistykseksi ja taustajärjestöksi muuttui Lomakotien Liitto.

Selkeä parannus aikaisempaan saatiin, kun 1990-luvun alussa valmistuivat nykyiset majoitustalot. Ne nimettiin yhdistyksen perustajajäsenten Kaarina Uimosen, Martta Tiitisen ja Margareta Orraisen mukaan Kaarinan kamariksi, Martan majaksi ja Rietukaksi. Myös päärakennus saneerattiin ja samalla saatiin ajanmukainen keittiö sekä näköalaravintola. Uudistusten myötä myös Lomapirtin toiminta muuttui ympärivuotiseksi.

Lomapirtin taustajärjestö on ollut vuodesta 2012 Hyvinvointilomat ry. Sen perustajina toimivat Kotien Puolesta Keskusliitto, Lomakotien Liitto, Maaseutuväen kunto- ja virkistyssäätiö ja Perhelomat. Lomapirtin toiminta on nykyisin ympärivuotista. Hyvinvointilomien lomaviikkoja on vuodessa 42.

Lataa tästä jäsen​hakemus ja tule mukaan kasvavaan joukkoomme.