Reppureissu kuvastaa elämäntapaa

Oletko koskaan ajatellut, että voisit lähteä matkaan pienillä kantamuksilla ja mahdollisimman edullisesti? Näkisit paljon maailmaa tai voisit toteuttaa sen tietenkin myös Suomessa. Kyseessä on reppureissu, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Onko se jotakin likaista ja yököttävää vai halvan budjetin luksusta? Otetaan siitä selvää.

Miksi reppureissu innostaa monia aikuisia?

Yksi parhaimmista tavoista matkustaa on reppureissu ja sen voi tehdä joko pienellä ystäväporukalla tai yksin eli soolona. Se tuo matkustamiseen tietynlaista joustavuutta, se on sosiaalisempaa sekä todella aito tapa kokea erilaisia matkakohteita. Matkan voi toteuttaa Suomessa, mutta monet innostuvat lähtemään pidemmällekin ja usein kohteena onkin Aasia.

Tämä matkustamistapa vaatii heittäytymistä, sillä pienellä budjetilla matkustaminen ei tarkoita viiden tähden hotelleja eikä junissa ensimmäistä luokkaa. Jos valioliiga sarjataulukot ovat olleet suotuisia ja budjetti on hiukan suurempi, voi matkasta tehdä pidemmän. Pari viikkoa on varsin lyhyt, mutta parin kuukauden aikana näkee jo paljon enemmän.

Reissaaminen repun kanssa on kiehtovaa, koska useimmiten siinä joutuu epämukavuusalueelle ja on voitettava omat peikkonsa tai mörkönsä. Näillä matkoilla pieni uteliaisuus on aina paikallaan sekä omalla tavallaan myös avoimuus.

Reppureissun suunnittelu

Kaikkein helpoimpia suunniteltavia reppureissu ei tietenkään ole, koska se koostuu monesta palasesta. Sinun pitää tarkoin harkita, kuinka kauan voit matkustella ja minne matkasi suuntaat. Lisäksi sinun on päätettävä jo etukäteen, kuinka paljon haluat reissata ja tutustua uusiin paikkoihin.

Kuten tiedät, Lomapirtti on pyöritellyt matkailuaiheita Suomen päästä päähän ja se on meidän tarkoituksemme, mutta tehdään nyt pieni poikkeus ja kurkataan myös hiukan rajojen ulkopuolelle. Tämä siksi, että monia reissaajia kiinnostaa matkat esimerkiksi juuri Aasiaan.

Kun kohde on selvillä, on aika pohtia, millainen budjetti on matkalle löydyttävä. Jos sinulla on tuttavapiirissä kokeneita reppureissaajia, kannattaa todellakin istua alas ja kysellä heiltä parhaat vinkit sekä käytännön neuvot.

Reppureissu kohteet

Sellaisia kohteita, joissa reppumatkailu on suosittua, on paljon ja eri puolilla maailmaa. Joten tehdään lyhyt katsaus, mitä voisit ajatella kohteeksi.

Thaimaa

Monen reppureissu vie Thaimaan aurinkoon eikä ihme, sillä vastassa on mahtavia rantoja, kaupunkeja sekä ylipäätään hyvät sekä edulliset seikkailumahdollisuudet. Ruoka on edullista, hostelleja löytyy paljon sekä huomattavan paljon nähtävää.

Indonesia

Toinen todellinen huippukohde on myös Indonesia, sillä siellä on kaikkiaan yli 17 000 saarta, sademetsiä sekä vaihtoehtona myös vuoria. Se on erittäin matkailijaystävällinen maa, joten siellä on helppo reissata esimerkiksi parikin kuukautta.

Vietnam

Reppureissu Vietnamiin on kuin menisi sisään postikorttiin, sillä maisemat ovat upeat ja kaiken lisäksi ruoka on herkullista. Paikalliset suhtautuvat matkailijoihin hyvin suopeasti, joten olet aina tervetullut. Maisemia voi ihailla myös ajelemalla mopolla tai moottoripyörällä.

Costa Rica

Yksi turvallisimmista maista reppureissua ajatellen. Se on myös tunnettu siitä, että se panostaa ekoturismiin. Tylsää siellä ei silti ole, sillä siitä pitävät huolen upeat sademetsät, tulivuoret sekä kiehtovat rannat. Corcovadon kansallispuisto eläimineen sopii luonnonystävälle.

Uusi-Seelanti

Jos rakastat patikointia, surffausta tai muita seikkailulajeja, on tämä sinun kohteesi. Se tarjoaa jokaiselle jotakin ja reppureissu voi venyä myös pidemmäksi. Tämä on niitä kohteita, jossa todellakin on mahdollisuus tehdä myös töitä viisumin turvin ja sillä konstilla tienata lisää rahaa reissua varten.

Australia

Erinomainen kohde on myös Australia, sillä se on myös turvallinen sekä eri kohteiden välillä on helppo matkustaa. Isojen kaupunkien lisäksi tarjolla on kauniita valliriuttoja, joten jos surffaaminen kiinnostaa, niin kohde on täydellinen. 

Tässä vain pieni raapaisu, mitä kohteita voit halutessasi miettiä tarkemmin. Reppureissu onnistuu, kun on selvittänyt tarkemmin alueen kohteita, nähtävyyksiä sekä aktiviteetteja.