Mielenkiintoista nähtävää Suomessa

Monenlaista ja yllättävääkin nähtävää Suomessa riittää. Niitä ei aina tule ajatelleeksi, kun kiertää tunnettuja paikkoja sekä niitä, mitä aina mainostetaan eniten. Esimerkiksi jokaisen puutarhoja rakastavan on käytävä kurkkaamassa Pietarsaaren oma Versailles eli Rosenlundin pappila sekä Aspegrenin puutarha. Ne ovat peräisin 1700-luvulta ja hehtaarin suuruinen alue. Särkisalo puolestaan sopii matkailijalle, joka haluaan upean luonnon lisäksi bongailla merikotkia, lokkeja sekä muita upeita erikoisuuksia. Pienet puodit ovat houkuttavia, mutta valehtelijan penkit on erityisesti koettava.

Taiteellista ja jylhää nähtävää Suomessa

Lohjan ohi on helppo ajaa, mutta sinne kannattaa poiketa jo sen takia, että kaikki nähtävä ei ole maan pinnalla. Tytyrin Elämyskaivos odottaakin sinua ja mikä parasta, se on sijainnillaan kaupungin keskustassa, mutta 100 metriä maan alla. Tämä valo- ja äänishow on todellinen herkku koettavaksi. Lohjalta ei ole kovin pitkä matka Lahteen, jossa voi heittäytyä visuaalisten taiteiden museoon eli Malvaan. Se löytyy Mallasjuoman vanhasta tehdaskiinteistöstä aivan keskustan tuntumasta, Malskin alueelta.

Jylhiä tai muuten kivestä rakennettuja kohteita maassamme on useampia. Parhaat nähtävyydet Suomi tarjoaakin juuri luonnossa. Salpalinja on sinällään nähtävyys itärajan lähettyvillä, mutta toisella puolella Suomea, Raumalla, on Sammallahdenmäki. Siellä on pronssikautinen hautaröykkiöalue. Se kuuluu myös UNESCOn listalle. Rauma tunnetaan pitseistään, mutta oletko koskaan käynyt sen toisessa hauskuudessa eli navigaatiosimulaattorissa? Se löytyy Rauman merimuseosta ja simulaattorin lisäksi tarjolla on paljon muutakin mielenkiintoista. Entä katutaide? Myymäki Vantaalla tarjoilee melkoiset herkut muraaleista ja muusta katutaiteesta.

Herkkujen perässä

Mathildedal on luonnonkauniissa maisemassa oleva ruukkikylä, johon voit mennä herkkujen perässä, mutta kaupan päälle saat upeaa arkkitehtuuria, putiikkeja sekä pienpanimo-olutta. Täällä et myöskään jää paitsi suloisista alpakoista. Meneekö kaikki kuten Strömsössä? Kyllä menee! Kiiruhdat vain Vaasan suuntaan ja löydät tämän upean huvilan meren rannalta noin kymmenen kilometriä kaupungin keskustasta. Kristiinankaupunki ei kuulosta kovin romanttiselta, mutta silti sieltä löydät Hotelli Krepelin, joka on 1810-luvulta ideansa saanut, mutta nykyaikaisin mukavuuksin restauroitu. Tämä on ehdoton hitti matkailijalle!