Suomen hienoimmat hotellit

Hotellit kutsuvat irtautumaan arjesta ja tarjoavat ripauksen luksusta, olipa kyseessä sitten pidempi lomamatka tai pieni stayaction-loma omalla kotipaikkakunnalla. Suomessa hotellitarjonta on monipuolinen, sillä valinnanvaraa riittää monenlaiseen makuun. Pienen budjetin matkailijoille löytyy edullisia ja kodikkaita majoitusvaihtoehtoja. Toisaalta Suomen hienoimmat hotellit ovat kansainvälistä tasoa, ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja ainutlaatuisia hetkiä. Näitä hotelleja yhdistää pyrkimys tarjota asiakkaalle uniikki majoituskokemus.

Suomen hienoimmat hotellit keskittyvät kaupunkeihin

Ei ole yhtä ainoaa virallista listaa siitä, mitkä ovat hienoimmat hotellit Suomessa. Erilaiset äänestykset ja hotelleille annetut pisteytykset antavat kuitenkin selvää osviittaa siitä, mitkä ovat tällä hetkellä Suomen hotellien kärkikaartia. Ylellisten hotellien klassikko on vuodesta toiseen Hotel Kämp Helsingin ydinkeskustassa. Ikoniseen maineeseen yltänyt hotelli on majoittanut niin valtionpäämiehiä kuin kansainvälisiä rocktähtiä.

Kämp tunnetaan erinomaisesta palvelustaan ja ruuastaan sekä klassisesti sisustetuista huoneistaan. Hieman modernimpaa tyyliä edustaa niin ikään Helsingissä, Rautatieaseman kupeessa sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna, joka tarjoaa huikeat näkymät Helsingin ylle. Näköaloja arvostavan kannattaa katsastaa myös Tampereen Sokos Hotel Torni, joka on kokonaiset 88 metriä korkea. Tornin yleisilme on moderni, sillä se rakennettiin vasta vuonna 2014.

Hienoimmat hotellit Suomessa

Kaikki Suomen hienoimmat hotellit eivät sijaitse maamme suurimmissa kaupungeissa, vaan elämyksistä pääsee nauttimaan myös muualla. Imatran Valtionhotelli on linnamainen rakennus kosken partaalla ja tunnetaan ainutlaatuisen miljöönsä lisäksi sauna- ja uima-allasosastostaan. Kylpyläpalveluista pääsee nauttimaan Saimaan rannalla järvikylpylä Hotel & Spa Resortissa. Moneen kertaan palkittu hotelli kerää kiitosta ainutlaatuisen allasosastonsa lisäksi myös maisemistaan, joista pääsee nauttimaan erityisissä maisemasviiteissä majoittuessaan.

Pohjoisimmat Suomen hienoimmat hotellit löytyvät luonnollisesti Lapista. Wilderness Hotel Muotka sijaitsee Saariselän tuntureiden kupeessa ja tarjoaa roppakaupalla luksusta lapinkävijöille. Majoittuminen onnistuu paitsi hotellissa, myös iglussa revontulia ihaillen tai omassa tasokkaassa huvilassa. Mitä tahansa lappilaista ulkoilma-aktiviteettia keksitkään harrastaa laskettelusta vaellukseen, hotelli toimii mainiona tukikohtana seikkailuille.

Ripaus hotellitunnelmaa myös kotiin

Jokainen tietää, miten rentouttavaa on majoittua hotellihuoneeseen, jossa kaikki on järjestyksessä ja tarkoituksenmukaista. Samaa hotellitunnelmaa on mahdollista luoda myös kotiin, kun panostaa laadukkaisiin kalusteisiin, tekstiileihin ja yleiseen siisteyteen. Löydät omaan tyyliisi sopivat sisustustarvikkeet ja huonekalut netistä kätevästi, jolloin voit rauhassa suunnitella harmonista kokonaisuutta. Suunnitteluvaiheessa ei kannata stressata, vaan siitä voi myös nauttia, kun valintoja voi tehdä ilman kiirettä.

Mikäli sinusta tuntuu, että tahtoisit matkallasi kokea erikoisia hotelleja, myös tämä onnistuu Suomessa. Voit suunnata esimerkiksi Hotel Katajanokkaan Helsinkiin. Tämä hotelli on toiminut ennen vankilana, ja sen nykyiset huoneet ovat entisiä sellejä. Seinäjoella puolestaan sijaitsee hotelli Alma, jossa on mahdollisuus majoittua entisessä vesitornissa.

Suomen hienoimmat hotellit ovat myös persoonallisia

Hotellit Suomessa tarjoavat vaihtelunhaluisille paljon kutkuttavia vaihtoehtoja, joista osa on hyvinkin persoonallisia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi majoittuminen historiallisessa Mustion linnassa? Majoitusrakennukset sijaitsevat linnan puutarhassa. Ylellisin niistä on Mustion joen rantaan rakennettu sviitti, jossa on kaksi kerrosta ja oma, joen päälle rakennettu terassi. Majoituksen tarjoama oma rauha on asia, jota tullaan hakemaan ulkomailta saakka.

Suomessa kun majoitutaan, ei sovi unohtaa myöskään saunakulttuuria. Suomen kenties ylellisin, seitsemällä tähdellä palkittu, savusauna sijaitsee Isokenkäisten Klubilla Kuusamossa. Saunan löylyistä ja järvipulahduksista kylliksi nautittuaan voi majoittua laadukkaassa erämaahotellissa, huvilassa tai järvellä kelluvissa, lasiseinäisissä Aurora Huteissa.

Suomen hienoimmat hotellit osoittavat, että maassamme on runsaasti kansainväliselle tasolle yltäviä majoitusvaihtoehtoja. Kotimaanmatkailu on monesta syystä suositeltava vaihtoehto, ja ainakaan hotellien tavanomaisuudesta sen toteuttaminen nykyään ei jää kiinni. Olipa hotelli kotikaupungissa tai toisella puolella maata, lyhytkin visiitti auttaa lataamaan akkuja ja kohtaamaan ympäristön uudesta näkökulmasta. Samalla majoittuessaan tukee suomalaista yrittämistä.