Kotimaan matkailu talvella on hyvä vaihtoehto

Useimmiten matkustamisesta puhuttaessa tulee mieleen ulkomaat ja hiekkarannat. Ei välttämättä tule ajateltua sitä, mitä kaikkea hienoa meiltä kotimaasta löytyykään. Suomessa on paljon muutakin kuin perinteisiä hiihtokeskuksia, vaikka laskettelu onkin yksi suosituimmista syistä matkustaa talvella. Kun etsit itsellesi sopivaa lomakohdetta, mieti ensin, mitä matkaltasi odotat. Kotimaan matkailu talvella tarjoaa upeita ja monipuolisia kokemuksia ihan jokaiselle lomailijalle.

Kotimaan matkailu talvella tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja

Kotimaan matkailu talvella tarjoaa upeita maisemia, paljon erilaisia aktiviteetteja ja kokemuksia sekä erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Etelästä pohjoiseen löytyy vaihtoehtoja muun muassa laskettelulle, lumikenkäkävelylle, ratsastukselle Suomen kauniissa luonnossa tai mahdollisuuden hypätä koira- tai poroajelulle. Hurjimmat voivat osallistua moottorikelkkasafarille. Voit myös lähteä moikkaamaan joulupukkia joulupukin omaan kylään tai rentoutumaan kylpylään. Myös kulttuurista kiinnostuneille löytyy tekemistä. Hotellissa, vuokramökissä tai lasi-iglussa on ihanaa painaa lopuksi pää tyynyyn ja ottaa hyvät yöunet. Tai ehkä jopa katsella revontulien tanssia taivaalla.

kotimaan matkailu on kasvattanut yhä enemmän suosiotaan. Suomen matkailusta noin 70% onkin kotimaan matkailua ja matkailu on kasvanut nopeammin kuin muu talous. Matkakohteena Suomi on varsin monipuolinen ja se onkin tähtäimen kohteena – olla ympärivuotinen matkakohde. Palveluja sekä majoituksia kehitetään jatkuvasti eri teemojen ja vuodenaikojen ympärille. Kuitenkin selvät piikit matkailun suhteen ovat olleet usein talvessa ja erityisesti joulukuussa.

Suomi on turvallinen matkailumaa

Matkakohteena Suomi on varsin turvallinen maa ja Suomi pärjääkin erittäin hyvin kansainvälisissä vertailuissa, joissa mitataan muun muassa rikollisuutta ja onnettomuuksia. Tutkimusten mukaan viranomaisiin luotetaan. Myös luonnon ja ilmaston puolesta Suomi on turvallinen ja melko tasainen sillä luonnonkatastrofeja, kuten maanjäristyksiä, täällä ei satu.