Kaupunkiloma Suomessa

Suomi on monipuolinen matkailumaa, jossa on jokaiselle jotakin. Suomen suuret kaupungit tarjoavat upeita elämyksiä niin lyhyille visiiteille kuin pidemmäksikin aikaa. Kaupunkiloma Suomessa mielletään monesti viikonloppulomaksi, joka tietenkin tuokin mukavaa piristystä arkeen. Viikonloppu vaikkapa hienossa hotellissa oman rakkaan kanssa auttaa jaksamaan taas töissä tai koulussa. Sen vuoksi omaa aikaa on hyvä ottaa aina silloin tällöin vaikka hotelliloman muodossa.

Kaupunkiloma Suomessa – parhaat kohteet

Suomesta löytyy kaupunkeja, jotka eroavat huomattavasti toisistaan. Toki monet valitsevat kaupunkiloman kohteeksi suuren kaupungin. Erityisesti Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu ovat suosittuja kohteita. Toki kaikki nämä kohteet ovatkin loistavia ja niistä löytyy paljon tekemistä. Joskus kannattaa kuitenkin harkita muitakin kaupunkeja, jotka eivät välttämättä ole ihan niin tunnettuja.

Suomen nähtävyydet eivät sijaitse ainoastaan Etelä-Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Suomessa on paljon muutakin nähtävää aina Lappia myöten. Lapin vetonaula on ehdottomasti Rovaniemi, josta löytyy paljon mielenkiintoisia vierailukohteita. Rovaniemi tunnetaan etenkin joulupukista. Joulupukkia pääsee näkemään ympäri vuoden ja voipa napapiiriltä myös lähettää joulupukin virallisella postileimalla varustetun joulukortinkin.

Tutkia vanhoja kaupunkeja

Raumaa on sanottu Suomen kauneimmaksi kaupungiksi. Yksi sellaisista se onkin kesäaikaan. Rauma on siis täysin kesälomakohde. Se on myös Unescon maailmanperintökohde, mikä on jo yksi syy vierailla kaupungissa. Rauma lisäksi myös Kokkolan vanha kaupunki ja Kotka kuuluvat Suomen upeisiin kaupunkeihin, joissa kannattaa piipahtaa kaupunkilomalla.