Suomen parhaat kaupungit lomailuun

On hiukan haastavaa kertoa, mitkä ovat Suomen parhaat kaupungit, kun puhutaan lomailusta. Matkailijat arvostavat niin erilaisia asioita. Joillekin sopii erinomaisesti iltaelämä, hyvä ruoka ja juoma sekä muu viihde. Joillekin kaupungin nähtävyydet tai museot ovat tärkeintä. Hyvä vaihtoehto on myös kaupungissa oleva kylpylä ja toisinaan erilaiset tapahtumat houkuttelevat paikalle samanhenkisiä ihmisiä. Suomessa on niin paljon kaupunkeja, että kaikille varmasti löytyy jotakin.

Suomen parhaat kaupungit erilaisissa musiikkitapahtumissa

Musiikki ja festarit ovat tärkeitä tapahtumia kesän aikana, joten ne houkuttelevat erilaisiin tapahtumiin. Savonlinna täytyy oopperan harrastajista sekä Kuopio puolestaan tanssii ja soi useamman päivän ajan. Turku tarjoilee Ruissalon upeissa maisemissa rockia yhden viikonlopun ajan. Myöskin pääkaupunkimme Helsinki on varautunut viihdyttämään kesävieraitaan erilaisilla musiikkitapahtumilla, joista osa tapahtuu karistamalla kaupungin pölyt jaloista ja siirtymällä merellisiin tunnelmiin.

Kaupunkiloma Suomessa onkin hyvä viettää silloin, kun mielenkiintoisia musiikkitapahtumia on tarjolla. Silloin voi lähteä tutustumaan uuteen ja vieraaseen kaupunkiin sekä samalla nauttia suosikkibändin tai useamman esiintymisestä. Vaasa on luonut Sisäsataman live-iltoja ja ne ovat aina keskiviikkoisin. Siellä voi bongata suomalaisia ykkösartisteja ja sen jälkeen voi nauttia terassin huumasta. Jos taas vähän vakavampi musiikki kiinnostaa, niin Naantalissa, joka on yksi Suomen parhaista kaupungeista kesällä, tarjoaa perinteiset Naantalin Musiikkijuhlat.

Lahden ympäristössä on paljon erilaisia elävän musiikin tapahtumia pitkin kesää. Esimerkiksi Niemen satamassa on kaksi päiväinen Headland -tapahtuma heinäkuun lopussa, jolloin musiikista vastaavat monet tutut huippuartistit. Heinolassa voi puolestaan perehtyä argentiinalaisen tangon tanssiaisiin, joten se sopii erinomaisesti kaikille tangon ystäville kuten myös Seinäjoen Tangomarkkinat. Monet tapahtumat pääsevät pitkän tauon jälkeen vihdoinkin vauhtiin, joten niihin kannattaa osallistua.

Järvien ja merien ääreltä löytyvät monet kaupungit

Moni suomalainen kesäkaupunki on jonkin veden äärellä, joko järven tai meren. Meren äärellä on pitkin rannikkoa upeita kaupunkeja ja niissä on paljon erilaisia tapahtumia pitkin kesää. Kotkassa vietetään meripäiviä, Hanko tarjoilee perinteisen Regatan ja Maarianhamina on täydellinen kesäkaupunki monine tapahtumineen. Jos jatketaan matkaa eteenpäin, tulee vastaa Pori, jossa pääsee tänä kesänä nauttimaan jälleen Jazzeista. Raumalla on pitsiviikot kuten ennekin ja Kemi tarjoilee Viikinkiviikonlopun heinäkuun alussa.

Oulu puolestaan tunnetaan kaupunkina, jossa luovaa hulluutta on tarjolla aina. Joten sieltä löytyy kesälläkin tarjontaa moneen makuun. Sinne voi suunnistaa hyvillä mielin myös vähän etelämpää. Kun merelliset kaupungit on kierretty, voi katsoa, mitä on sisämaassa järvikaupungeissa. Lappeenranta on täynnä tapahtumia kesän aikana ja samaa voi sanoa Savonlinna jo kertaalleen mainittiinkin oopperajuhlien osalta, mutta kaupunkiin kuuluu myös Kerimäki, joka on tunnettu upeasta, isosta puukirkostaan. Jos haluaa hiukan rauhoittua, voi tutustua tähän upeaan kirkkoon. Kasinot Suomessa ovat myös hyvä tapa vetää hiukan henkeä erilaisten tapahtumien välillä.

Jyväskylä mielletään syystä tai toisesta rallikaupungiksi ja sitähän se on vuosikaudet ollutkin. Mutta kuinka moni meistä tietää, että Jyväskylän Kesä houkuttelee kävijöitä heinäkuun alkupuolella? Se on täynnä erilaisia tapahtumia puheesta liikuntaan sekä musiikkiin. Nykyään Secto Rallyn -nimellä kulkevat suurajot ovat vuorossa elokuun alussa, joten rallista pitävät pääsevät seuraamaan hiekan pöllytystä. MM-ralli tuo jälleen kaikki huiput kisaamaan suomalaisille sorateille.

Tässä on pieni sipaisu siitä, mitä Suomen parhaat kaupungit tarjoavat kesäihmisten riemuksi. Moni ihana ja kaunis kaupunki jäi mainitsematta eikä kaikkia upeita kesätapahtumia ole tässä lähimainkaan kerrottu. Esimerkiksi Järvenpään Puistoblues jäi kertomatta, mutta silti se on heinäkuun alussa ja sinne kannattaakin suunnistaa jopa kauempaa. Tai Viitasaari, jossa kesällä on tarjontaa vanhoista traktoreista, teatterista sekä kansainvälisestä nykymusiikista. Lähde rohkeasti kohti Suomen parhaita kaupunkeja!