Matkailu kotimaassa

Matkailu kotimaassa tarjoaa upeita matkaelämyksiä ja mielenkiintoista nähtävää löytyy aivan jokaiselle. Matkakohteena Suomi kiinnostaa läpi vuoden, sillä tarjolla on niin räiskyviä revontulia, kesän yöttömiä öitä ja tuhansia järviä sekä saaristoja. Kotimaan matkailu tarjoaa rajattomat mahdollisuudet ja nähtävää löytyy kaikkialta Suomesta. Unohtumattoman loman voi viettää lähempänäkin, eikä välttämättä tarvitse lähteä kovin kauas löytääkseen upeita matkakohteita.

Matkailu kotimaassa on suosittua ja Suomen upeita nähtävyyksiä tullaan katsomaan myös kauempaa. Kaunis ja koskematon luontomme harvinaisine rikkauksineen tarjoaa upeita elämyksiä kaikille ikään katsomatta. Tämän vuoksi Lomapirtti-blogissa paneudutaan kotimaan upeisiin matkakohteisiin, kerrotaan erilaisista kaupunki- ja luontolomista ja mietitään, mitä kaikkea tulee ottaa mukaan onnistuneelle kotimaan matkalle. Suomi on matkakohteena kaikkea muuta kuin tylsä, joten kannattaa ehdottomasti alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa kotimaan matkaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kesäloma Suomessa jossakin upeassa luontokohteessa?

Kotimaan matkailukohteet kesällä ja talvella

Kotimaan matkailukohteet tarjoavat nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Matkalla majoittuminen on helppoa, sillä vuokrattavia lomamökkejä on tarjolla ympäri maata. Jos mökissä yöpyminen ei kiinnosta tai kaipaa ainaiseen mökkeilyyn vaihtelua, voi majoittua esimerkiksi loma-asunnossa, kartanossa, hotellissa tai maalaistalossa. Talvella voi halutessaan yöpyä vaikka tähti- ja revontulitaivaan alla näyttävässä lasi-iglussa, viettää rentouttavan loman kylpylässä tai sporttisen lasketteluloman hiihtokeskuksen liepeillä. Myös vanhat kaupungit tarjoavat upeaa tunnelmaa talvisin, ja esimerkiksi Porvoo on loistava matkakohde tasokkaiden hotellien ja ravintoloiden ansiosta. Talvisen päiväretken voi tehdä myös kansallispuistoon. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuistosta löytyy merkittyjä kävelyreittejä kaikentasoisille retkeilijöille, ja sen alueella on kymmeniä järviä, joissa voi niiden jäädyttyä harrastaa vaikka retkiluistelua.

Monet suunnittelevat kesäloman viettoa ulkomailla, vaikka Suomi on kesäisin täynnä tunnelmaa. Suuret kaupungit järjestävät paljon erilaisia tapahtumia ja vanhat kaupungit heräävät kunnolla eloon. Naantalin historiallinen vanhakaupunki, kaunis satama ja perheen pienimmille suunnattu Muumimaailma tarjoavat toimintaa kaikille ikään katsomatta. Myös Helsingistä löytyy kaupunkielämän lisäksi mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Pihlajasaari, Seurasaari ja Suomenlinna. Korkeasaari ja Linnanmäki puolestaan viihdyttävät perheen pienimpiä. Luonnonrauhaa kaipaavat voivat suunnata kansallispuistoihin, jotka soveltuvatkin monipuolisuutensa ansiosta hyvin perheille. Aktiiviset harrastajat voivat patikoida, meloa ja kiipeillä, mutta kansallispuistoissa voi halutessaan myös yöpyä, grillata tai kalastaa. Kovin kauas ei välttämättä tarvitse kotoa lähteä, sillä kesä Suomessa on täynnä mahdollisuuksia ja tekemistä löytyy aivan jokaiselle.

Kotimaan lomat tarjoavat elämyksiä kaikille

Matkailu kotimaassa sujuu helposti autolla

Matkailu kotimaassa on helppoa, sillä kaupungista toiseen kulkee nopeasti vaikka junalla. Kotimaan matkailu autolla on kuitenkin erittäin suosittua, sillä autolla pääsee nopeasti paikasta toiseen. Junalla kulkiessa ei välttämättä pääse vierailemaan maaseudulla, joka tarjoaa mitä upeimmat mahdollisuudet loman viettoon. Maaseutumatkailu on nostanut suosiotaan etenkin ilmastonlämpenemisen myötä, sillä maaseutu tarjoaa entistä ekologisempia ja luontoystävällisempiä tapoja lomailla. Maatilalla yöpyessä voi päästä tutustumaan maatilan eläimiin, ja tarjolla on usein myös muita aktiviteetteja aina ratsastuksesta veneilyyn. Lisäksi monet maaseutukohteet tarjoavat majoituksen lisäksi myös koulutus- ja juhlatiloja sekä erilaisia pitopalveluja.

Kotimaassa voi lomailla monella eri tavalla. Toiset haluavat vuokrata lomamökin tai lähteä telttailemaan, kun taas toiset suuntaavat mieluummin kylpylä- tai hotellilomalle. Usein matkaan voi lähteä ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta erilaiset kotimaan lomat voi halutessaan myös varata netistä. Matkan varaaminen kannattaa etenkin silloin, jos haluaa yöpyä tietyssä hotellissa pahimpana sesonkiaikana, osallistua erilaisiin ryhmämatkoihin tai käydä festareilla. Retkelle tai vaellukselle vai lähteä kuitenkin milloin vain. Erillistä varaamista ei tarvitse tehdä, mutta kannattaa lukea läpi pakkauslista vaellukselle, jotta osaa ottaa mukaan kaiken tarvittavan.

Matkailu kotimaassa on mielenkiintoista kaikkina vuodenaikoina

Onnistunut lomamatka kostuu pienistä asioista. On tärkeää valita oma matkakohde huolella, vaikka useimmat kotimaan matkailukohteet tarjoavatkin tekemistä kaikille ikään katsomatta. Suomen luonto on kaunis kaikkina vuodenaikoina ja erilaiset luontolomat, kuten eräily, mökkeily ja kalastus, ovat olleet aina suosiossa. Ennen matkaan lähtöä kannattaa aina selvittää millaiset matkailutarvikkeet tulevat matkan aikana tarpeeseen. Pitkälle automatkalle kannattaa aina napata mukaan Suomen tiekartta, hyvää musiikkia, riittävästi evästä sekä hyvä niskatyyny. Hyvän suunnittelun ansiosta matka onnistuu usein loistavasti ja mieleen jää kauniita muistoja.