Luontolomat

Useimmat haluavat viettää lomansa rauhallisessa ympäristössä ilman kaupungin hälinää. Luonto auttaa rentoutumaan ja sen keskellä on helppo rauhoittua ja unohtaa arjen kiireet. Erilaiset luontolomat ovat loistava mahdollisuus päästä rauhoittumaan ja nauttimaan luonnonrauhasta. Luontolomia on tarjolla joka lähtöön, joten jokainen löytää niiden joukosta varmasti itselleen sopivimman vaihtoehdon. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yöpyminen tasokkaassa hotellissa upeiden lenkkeily- ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä tai sporttinen eräretki laavussa yöpyen?

Lapin luontolomat

Erilaisia luontolomia on tarjolla joka puolella Suomea, eikä välttämättä tarvitse lähteä kovin kauas kotoa viettääkseen rentouttavan loman keskellä luontoa. Luontoloman voi halutessaan suunnitella itse, mutta useimmat varaavat netistä ohjatun loman. Ohjatulla lomalla voi usein päästä tekemään sellaisia asioita, joita ei itsenäisesti muuten tekisi. Ohjatusta lomasta voi tulla lopulta oikea elämysmatka, etenkin silloin, jos tarjolla on moottorikelkkailua, koskenlaskua tai kiipeilyä. Loman viettäminen aivan toisenlaisissa maisemissa kannattaa, ja esimerkiksi Suomen Lappi tarjoaa oivan mahdollisuuden päästä nauttimaan luonnonrauhasta ja upeista maisemista. Kesän yöttömät yöt, syksyn ruska sekä talven räiskyvät revontulet houkuttelevat matkustamaan pohjoiseen. Lapissa on myös tarjolla eksoottista toimintaa, ja halutessaan voi lähteä vaikka koiravaljakko- tai moottorikelkkasafarille.

Eräily on luontolomaa parhaimmillaan

Luontolomat joka makuun

  • Mökkeily, eräily ja vaellus
  • Lenkkeily ja uinti
  • Marjastus, sienestys ja kalastus
  • Moottorikelkkailu
  • Koskenlasku

Eräily luonnon keskellä auttaa unohtamaan arjen kiireet

Mökkeily on loistava tapa viettää lomaa luonnon keskellä ja unohtaa arjen jatkuvat kiireet. Lomamökkejä löytyy nykyään tasaisesti joka puolelta Suomea ja niitä on tarjolla joka lähtöön. Toiset haluavat viettää lomaa alkeellisessa ja sähköttömässä mökissä, kun taas toiset suostuvat lomailemaan ainoastaan tasokkaassa viiden tähden luksusmökissä. Mökin tasosta riippumatta, on sen rauhassa helppo rentoutua ja päästä harrastamaan haluamiaan lajeja. Jos mökin vieressä on järvi tai lampi, pääsee helposti pulahtamaan veteen, veneilemään tai kalastamaan. Metsässä puolestaan voi sienestää, marjastaa tai lenkkeillä. Mökkeily on aina muodissa, ja se sopii kaiken ikäisille, sillä tekemistä löytyy laidasta laitaan. Mökkeillessä tulee myös harrastettua liikuntaa lähes huomaamattaan, joten samalla kun stressi poistuu, oma kunto kasvaa.

Luontolomalla lenkkeily sopii kaikille

Kaikki voivat harrastaa lenkkeilyä luontoloman aikana

Luonnossa riittää puuhaa jokaiselle

Jos kaipaat kunnon irtiottoa arjen kiireistä, kannattaa ehdottomasti suunnata rentouttavalle lomalle luonnon keskelle. Luontolomaa voi halutessaan kuitenkin viettää vaikka keskellä kaupunkia, jos vain lähellä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Tällöin voi viettää päivän luontopolulla lenkkeillen ja siirtyä illan tullen esimerkiksi kylpylään rentoutumaan. Luontolomat sopivat kaikille ikään katsomatta, sillä luonnossa riittää puuhaa joka lähtöön. Jos luonto ei kuitenkaan vedä puoleensa, voi kaupunkiloma Suomessa olla myös rentouttava vaihtoehto luontolomalle.