Lapin talvimaisema on kuin sadusta

Lapin talvimaisema vetää vuosittain useita tuhansia ulkomaalaisia turisteja Suomeen. Heidän joukossaan näkee jopa julkisuuden henkilöitä, jotka nauttivat suuresti olostaan Suomen talvisissa maisemissa. Yhtä lailla Lapin satumainen talvimaisema kiinnostaa kuitenkin kotimaisia matkailijoita sekä paikallisia asukkaita. Lapin ainutlaatuinen luonto valkoiseen lumeen peittyneenä on kuin suoraan kauniista sadusta. Lue seuraavaksi lisää Lapin parhaimmista talvimaisemista ja parhaat vinkit niiden bongaamiseen!

Lapin talvimaisema tarjoaa revontulia ja tuntureita

Luminen maisema ja näyttävät revontulet ovat Lapin tunnusmerkkejä. Lappi on erityisen loistava paikka revontulien bongaamiseen talvisin. Etelä-Suomessa asuvat esimerkiksi eivät pääse nauttimaan tästä upeasta luonnon valo-show’sta yhtään niin kattavasti kuin Lapissa oleilevat. Revontulia on mahdollista nähdä Lapissa aina elokuun lopusta huhtikuun alkuun saakka. Suurimmat mahdollisuudet niiden bongaamiseen ovat alkusyksyn pimenevinä iltoina sekä kevättalvella.

Kannattaa muistaa, että Lappi täynnä mahdollisuuksia tarjoaa monia muitakin upeita talvimaisemia kävijöilleen. Yksiä niistä ovat Lapin tunturit. Ne tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia, harrastusmahdollisuuksia sekä kansallispuistoja. Loistavana talvimaisemana näyttäytyy esimerkiksi 546 metrinen Kiilopää Saariselän tunturialueella. Huipulle on helppo kiivetä talvisin lumikenkien avulla. Tunturin huipulta on näkymät kauas Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Yhdistä luontonähtävyydet urheiluun

Moni henkeäsalpaava Lapin talvimaisema avautuu korkeiden laskettelurinteiden huipuilta. Esimerkiksi maisemat Ylläksen huipulta ovat henkeäsalpaavat varsinkin auringonlaskun aikaan. Matkan Ylläksen huipulle, 719 metrin korkeuteen, voi taittaa yhtä lailla suksien kanssa kuin ilmankin käyttäen gondolihissiä. Kahden kilometrin matkalla ehtii ihastella upeita maisemia myös pyörätuolin tai lastenrattaiden kanssa liikkuen.