Luontomatkailu Suomessa vesistöjä pitkin

Suomen sanotaan olevan hyvästä syystä tuhansien järvien maa. Siksi luontomatkailu Suomessa vesistöjä käyttäen onkin erinomainen vaihtoehto kesäisin. Mikäpä olisi rentouttavampaa kuin nauttia kauniista kesästä ja lämmöstä veneellä kulkien. Vesimatkailu ei kuitenkaan sovi kaikille, sillä se ensinnäkin vaatii joko oman tai vuokraveneen tai muun kulkuneuvon. Turvavarusteita, kuten pelastusliivejä, ei pidä myöskään unohtaa matkasta. Luontomatkailu järvellä tai merellä vaatii siis usein tarkkaa suunnittelua.

Luontomatkailu Suomessa tarjoaa henkeäsalpaavia vesimaisemia

Luontomatkailu vesistöjä pitkin tai niiden lähellä kannattaa myös siksi, että Suomen järvialueet ovat kesäisin satumaisen kauniita. Niitä pitkin on myös helppo kulkea ja rannat tarjoavat runsaasti majoituspaikkoja vaikkapa telttailijoille. Suomen rannoilla riittää myös runsaasti pysähtymispaikkoja, kuten kahviloita, grillauspaikkoja sekä monia muita vaihtoehtoja. Omat eväät kannattaakin ottaa usein mukaan, sillä järvellä aikaa kuluu huomaamatta koko päivä.

Luontolomat järvien tai vaikkapa meren lähistöllä kannattaa suunnitella kohteiden mukaan. Monien järvien rannoilla esimerkiksi sijaitsee upeita kansallispuistoja, kauniita saaria tai muita hienoja maisemia. Luvista ja sijainnista riippuen kalastusvälineet voi myös ottaa mukaan, sillä kalastus on osa monen järvimatkailua. Etenkin kovalla helteellä järvellä matkaillessa mukaan on muistettava ottaa myös esimerkiksi juotavaa, hattu ja aurinkovoidetta.

Ihaile merimaisemia Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa on mitä parhaimpia luontokohteita niille, jotka viihtyvät veden äärellä. Upeita merimaisemia voi ihailla vuokraveneellä, jonka voi vuokrata helposti paikan päältä. Siellä on myös runsaasti venereittejä sekä vierassatamia, joten sinne on helppo lähteä myös omalla veneellä. Suomesta lähtiessä reitti kulkee lukemattomien saarten lomassa ja Kihti on myös ainoa suuri avoin merenselkä matkan varrella.