Suomen kaunein kaupunki matkailukohteena

Suomen kaunein kaupunki on varmasti kysymys, joka mietityttää monia suomalaisia varsinkin silloin, kun on suunnittelemassa kotimaan matkaa. Suomessa on useita kauniita kaupunkeja ja monilla on tietysti omat suosikkinsa. Yleensä listalle nousevat muun muassa Helsinki, Turku sekä monet sellaiset kaupungit, jotka ovat tunnettuja keskiaikaisista vaikutteista. Esimerkiksi Naantali ja Porvoo ovat näistä hyviä esimerkkejä, ja ne ovatkin monen mielestä Suomen kauneimpia kaupunkeja.

Suomen kaunein kaupunki ja matkailu

Nykyään puhutaan paljon siitä, että ihmisten pitäisi lisätä kotimaan matkailua. Se säästää sekä rahaa että luontoa, sillä kotimaan matkailussa ei ole läheskään niin suuri hiilijalanjälki kuin ulkomaan matkailussa. Lisäksi kotimaan matkailussa voi tukea suomalaista yrittäjyyttä, mikä on meille kaikille hyviä asia. Tukemalla kotimaista yrittäjyyttä suomalainen kulttuuri voidaan pitää elinvoimaisena.

Kaupunkiloma Suomessa on helppo järjestää, sillä Suomessa on kattavat julkisen liikenteen palvelut. Jos sinulla ei ole omaa autoa, voit siitä huolimatta lähteä reissuun esimerkiksi junalla tai jopa lentäen. Suurin osa Suomen kaupungeista sijaitsee Etelä-Suomessa, joten välimatkat eivät välttämättä ole edes kovinkaan pitkiä. Jos taas haluat lähteä Lappiin kaupunkilomalle, voit lentää esimerkiksi Ivaloon.

Kotimaan matkailu monipuolistaa palveluita

Kotimaan matkailun etu on myös siinä, että silloin tukee suomalaista yhteiskuntaa eri tavoin. Olisi kovin sääli, jos esimerkiksi maaseudut näivettyvät, koska siellä asuvien ihmisten on vaikea luoda toimeentuloa. Matkailemalla ahkerasti voit tukea monimuotoisempaa Suomea. Tällöin kaikki palvelut eivät ole monikansallisten yhtiöiden tuottamia, mikä tuo omaleimaisuutta suomalaiseen yhteiskuntaan.